Quanta träffar deltagare vid Lise Meitnerdagarna

Lise Meitnerdagarna är en årlig konferens för fysikintresserade gymnasieelever från hela landet. Programmet för konferensen pågick från fredagen den 16 november till söndagen den 18 november och innehöll en mängd olika evenemang.

Under fredagen hölls föreläsningar inom fysikrelaterade områden och mellan föreläsningarna hade gymnasieungdomarna möjlighet att besöka en utställning där bland annat studenter från Fysikum kunde berätta om hur det är att studera fysik på Stockholms universitet.

Patrik, Erik och Sarwin välkomna deltagare av Lise Meitner- dagarna
Patrik, Erik och Sarwin välkomnar deltagare under Lise Meitnerdagarna och svarar på frågor om studieliv vid Fysikum

Vi som studenter från Fysikum deltog glatt i utställningen. Vi tyckte att det var kul att prata med fysikintresserade ungdomar om deras planer för framtiden. Att väcka intresse för något man själv brinner för är en stor ära för oss. Samtidigt fick vi också en inblick av de blivande universitetsstudenternas tankar.

Det var många som var intresserade av de fysikrelaterade utbildningar som Fysikum och Stockholms universitet har att erbjuda och kanske mötte vi några av Fysikums framtida studenter.

– Sarwin, Erik och Patrik  är  studenter från Fysikum och medlemar i Quanta.

Quanta är ämnesföreningen på Stockholms universitet som riktar sig till alla studenter som läser något fysikinriktat program på Fysikum.  För att kontakta Quanta skicka mail till: quanta@fysik.su.se