Löpare från fysikum tog stafettpinnen

För andra året i rad deltog Fysikum på Stafesten med två lag. Stafesten är en stafett där fem personer i varje lag springer varsin sträcka på fem kilometer. Från Fysikum deltog tio personer från olika avdelningar.   

Deltagare från Fysikum på Stafesten, den 22 augusti på Stora Skuggan.

Varför Stafesten?

-Det började förra året på våren när vi började prata om att det vore kul att springa något lopp ihop. Vi tyckte det passade bra med Stafesten eftersom fem kilometer är en sträcka som passar de flesta, berättar Fredrik Hellberg som då var en av personerna bakom initiativet.

– Att springa ett lopp med sina jobbarkompisar är kul, man får en anledning att hålla igång träningen under sommaren och man lär känna varandra mellan avdelningarna på ett annat sätt än i det dagliga arbetet, säger Stefan Rosén som har deltagit båda åren.

Tränar ni ihop?

– Nej inte på något organiserat vis men eftersom det finns fina terrängspår i Lill-Jansskogen precis i närheten är det många som passar på att ta en runda på lunchen ibland, själva eller tillsammans med en kollega. Inför Stafesten provsprang vi banan tillsammans en gång nästan allihopa. Alla har en bra inställning, man måste inte vara snabb utan vi springer för att det är kul och för att det är trevligt att ha en gemensam picknick efteråt. Om man tävlar mot någon så är det nog mest mot sig själv, säger Louise Beskow.

Share this post
  •  
  •  
  •  
  •