Inspirerande afton

I torsdags kväll besöktes Fysikum av nyfikna gymnasieelever för årets Inspirationskväll. De flesta hade anmält intresse under SACO-mässan i december, men några var också inbjudna via sina gymnasielärare. Programmet fylldes med föredrag om sjukhusfysik och gammaknivar, kvantfysik, kalla atomer och higgsbosonen. Efter en middagspaus med wraps och cheesecake guidades eleverna ner i DESIREE-labbet och upp till teleskopet. Som tur var skingrades molnen lagom till besöket, så de som var uppe i kupolen kunde blicka ut mot Jupiter och tre av dess månar. Evenemanget avslutades med Fysikshow. Att döma av utvärderingarna som lämnades in var det en lyckad kväll! Stort tack till alla som var med och hjälpte till önskar Emma och Magnus på studievägledningen.