Arbetsmarknadsdagen 2019

Onsdagen den 13 februari var det Arbetsmarknadsdag i Kräftriket; årets största karriärsdag för studenter inom Fysik, Matematik och Datalogi.

Dagen började kl. 9:30 med frukostmingel där studenterna fick träffa företagsrepresentanter. I år var utställarytan utvidgad och inkluderade även ytan utanför Café matte.

På plats fanns det 25 utställare och de återspeglade brett utbud med representanter från t.ex. försvarsmakten, stålsäkerhetsmyndigheten och Folksam. Alumnföreläsningarna började kl. 10:00 och dagen föreläsningschema sträckte sig ända till 15:45. Nytt för i år var att alumnföreläsare från Fysikum hade en egen sal.
Jonas Svennebring från Intel och Erik Westerberg från Ericsson höll inspirerande presentationer om hur de efter studier på Fysikum har fått framgångsrika karriärer och tydligt var hur deras utbildningar hjälpt dem dit.

Programansvarig för masterprogrammet i teoretisk fysik Eddy Ardonne var där och informerade om Fysikums masterprogram och Fysikums internationella koordinator för utbytesstudier Magnus Axelsson berättade om utbytesstudier. Arbetsmarknadsdagen gästades även av två doktorander från Fysikum som delade med sig av sina inspirerande forskningsprojekt och varför de valde att bli forskarstuderande.
Nytt för i år var Naturvetarnas karriärscoachning där fick studenterna möjligheten att få hjälp med att skriva CV och de kunde få frågor om arbetssökande besvarade.

För att veta mer om Arbetsmarknadsdagen läs Matematiken, fysiken och datalogin i arbetslivet – arbetsmarknadsdag

Här hittar du intervjuer med Fysikums tidigare studenter.